Νέα & Ενημέρωση | Παρουσίαση | Η εταιρεία | Υπηρεσίες | Διαφημιστείτε | Xρήσιμα Links | Τηλεοπτικά Spots | Επικοινωνία
 
 |  Κατασκευαστές αλουμινίου  |  Σχετικά με το αλουμίνιο  |  Αλουμίνιο & Σπίτι  |  Προσφορές  |  Κούφωμα & Κατοικία  |  Εκθέσεις  |  Υπολογισμός UW
 
30/11/2017 - ΝΕΕΣ ΤΟΤΕΕ & ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ Εκτύπωση Ηλεκτρονική ΔιεύθυνσηΣτις 17.11.2017 δημοσιεύθηκε στο Τεύχος ΒΆ 4003 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Αριθμ. ΔΕΠΕΑ/οικ. 182365 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίνονται οι ΤΟΤΕΕ 2017. Με τη συγκεκριμένη απόφαση αρχίζει να εφαρμόζεται ο ΚΕΝΑΚ έκδοσης 2017, ο οποίος περιγράφεται στην Αριθμ. ΔΕΠΕΑ/οικ.178581 (ΦΕΚ 2367/Β΄ 12.07.2017).

Στη συνέχεια περιγράφονται οι προσθήκες / επικαιροποιήσεις που επιφέρουν οι νέες ΤΟΤΕΕ και αφορούν τις κατασκευές κουφωμάτων (διαφανή στοιχεία ενός κτηρίου).

 1. Η τιμή του συντελεστή θερμοπερατότητας του κουφώματος (υπολογισμός ή πιστοποιημένη τιμή) οφείλει να είναι μικρότερη ή ίση της μέγιστης επιτρεπόμενης, που ορίζει ο ΚΕΝΑΚ.
 2. Συστήνεται να υπολογίζεται ο συντελεστής θερμοπερατότητας κάθε κουφώματος διαφορετικού μεγέθους ξεχωριστά.
 3. Στην περίπτωση ύπαρξης επικαθήμενου ρολού σε ένα άνοιγμα, τότε στο συντελεστή θερμοπερατότητας του κουφώματος συνυπολογίζεται και η θερμοπερατότητα του κουτιού του ρολού. ¶ρα ό κατασκευαστής θα πρέπει κατά τον υπολογισμού του Uw να λαμβάνει υπόψιν του και τη θερμοπερατότητα του κουτιού του ρολού. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πιστοποίηση για τη θερμοπερατότητα του κουτιού, τότε αυτή θα λαμβάνει τιμές από σχετικό πίνακα της ΤΟΤΕΕ 20701-2. Η χρήση κρύου κουτιού αρχίζει και καθίσταται πλέον απαγορευτική.
 4.  Όταν στο κούφωμα περιλαμβάνονται και αδιαφανή τμήματα (π.χ. πάνελ), πέραν του πλαισίου, λαμβάνονται υπόψη και αυτά στον υπολογισμό της θερμοπερατότητας.
 5.  Όσον αφορά τον υαλοπίνακα προτρέπει τους ενεργειακούς επιθεωρητές να πιστοποιούν τον τύπο του με επί τόπου ελέγχους (π.χ. χρήση απλών εργαλείων για τη μέτρηση του πάχους των υαλοπινάκων και της μεταξύ τους απόστασης, την ύπαρξη μεμβράνης χαμηλής εκπεμπτικότητας κ.ά.).
 6. Θα πρέπει να γίνεται υπολογισμός του διορθωμένου συντελεστή θερμοπερατότητας κουφωμάτων Uw, διορθ. [W/(m 2 *K)] εφόσον μαζί με το κούφωμα τοποθετείται και εξώφυλλο (ρολό ή παντζούρι). Για τον υπολογισμό του διορθωμένου συντελεστή θερμοπερατότητας του κουφώματος είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την πρόσθετη θερμική αντίσταση R rb που προσφέρει στο κούφωμα η χρήση εξωτερικού προστατευτικού φύλλου ανάλογα με το βαθμό αεροστεγανότητας του εξώφυλλου.
 7. Οι εξώπορτες με περιθώριο στο κάτω μέρος >1,0cm και επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον επηρεάζουν την διείσδυση αέρα στη ζώνη οπότε κατά παραδοχή πρέπει να δηλώνονται και σαν θυρίδες αερισμού. Τότε η διείσδυση αέρα μέσω αυτής λαμβάνεται ίση με 10 m 3 /h αν το περιθώριο μεταξύ της θύρας και του δαπέδου είναι μεγαλύτερο του 1,0 cm και μηδενική αν είναι μικρότερο. ¶ρα θέλει προσοχή το περιθώριο μεταξύ της θύρας και του δαπέδου να μην ξεπερνά ποτέ το 1cm.
 8. Εισέρχεται για πρώτη φορά η πιστοποιημένη κλάση αεροπερατότητας σύμφωνα με τις δοκιμές τύπου. Εάν ο κατασκευαστής μπορεί να δώσει τη σχετική πιστοποίηση, τότε ο ενεργειακός επιθεωρητής θα χρησιμοποιήσει τις τιμές του παρακάτω πίνακα όσον αφορά τη διείσδυση του αέρα από τα κουφώματα.  Σε περίπτωση μη ύπαρξης πιστοποίησης οι τιμές που θα χρησιμοποιήσει ο ενεργειακός επιθεωρητής είναι 7-8 [m 3 /h/m 2 ] στην καλύτερη περίπτωση. ¶ρα ο κατασκευαστής θα πρέπει να προωθήσει το πιστοποιημένο κούφωμα προς όφελος του πελάτη του αλλά και του ιδίου.
 9. Για τον υπολογισμό του συντελεστή ηλιακού θερμικού κέρδους υαλοπινάκων και κουφωμάτων ο κατασκευαστής θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό του πλαισίου στο κούφωμα και το συντελεστή ηλιακού κέρδους g του υαλοπίνακα.

Στέλιος Λαμπρακόπουλος
 
 

Κατάλογος Εταιρειών
Διελάσεις Αλουμινίου
Εξαρτήματα Αλουμινίου
Αντικωνωπικά Συστήματα
Μοτέρ - Αυτοματισμοί Ρολών
Ρολά Αλουμινίου
Θωρακισμένες Πόρτες
Κάγκελα Αλουμινίου/ΙΝΟΧ
Τοξωτά Κουφώματα


Τελευταία Ενημέρωση

30/11/2017 - ΝΕΕΣ ΤΟΤΕΕ & ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ


Στις 17.11.2017 δημοσιεύθηκε στο Τεύχος ΒΆ 4003 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Αριθμ. ΔΕΠΕΑ/οικ. 182365 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίνονται οι ΤΟΤΕΕ 2017.

Περισσότερα...

21/8/2017 -Από την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ Οίκον»


Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατΆ Οίκον», έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης

Περισσότερα...

11/11/2016 - Αναβαθμισμένο το 6ο Συνέδριο Κατασκευαστών ΠΟΒΑΣ
Θερμή υποδοχή και υψηλού επιπέδου φιλοξενία στην πόλη της Κοζάνης. Έπεσε η αυλαία με ιδιαίτερη επιτυχία, δίνοντας ελπίδα για καλύτερες μέρες σε ένα κλάδο που το αξίζει και "κοιτάζει μπροστά".

Περισσότερα...

Κατάλογος Εταιρειών

 
Διελάσεις Αλουμινίου
Εξαρτήματα Αλουμινίου
Αντικωνωπικά Συστήματα
Μοτέρ - Αυτοματισμοί Ρολών
Ρολά Αλουμινίου
Θωρακισμένες Πόρτες
Κάγκελα Αλουμινίου/ΙΝΟΧ
Τοξωτά Κουφώματα

Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον

Επιδοτήσεις για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες
   

Εκθέσεις - Συνέδρια - Εκηλώσεις

Δείτε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί
   

Προσφορές Κατασκευαστών

Δείτε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί
   
   

Βρείτε μας
στο
Facebook

© 2010 - ealouminio.gr | All Rights Reserved  

Web Design & Web Development:
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου