Νέα & Ενημέρωση | Παρουσίαση | Η εταιρεία | Υπηρεσίες | Διαφημιστείτε | Xρήσιμα Links | Τηλεοπτικά Spots | Επικοινωνία
 |  Κατασκευαστές αλουμινίου  |  Σχετικά με το αλουμίνιο  |  Αλουμίνιο & Σπίτι  |  Προσφορές  |  Κούφωμα & Κατοικία  |  Εκθέσεις  |  Υπολογισμός UW
 
Βαφές Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΒΑΦΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ
για ένα σπίτι με προσωπικότητα! 
 
Το χρώμα έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, πόσο μάλλον σε ένα περιβάλλον που μας αγκαλιάζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας, όπως το σπιτικό μας. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική υπαγορεύει όχι πλέον μουντές πόλεις και κτίρια, αλλά κατασκευές με άποψη και κυρίως νέες χρωματικές παραλλαγές. Η βαφή των κουφωμάτων, που απαρτίζουν το σπίτι μας, την εξοχική μας κατοικία ή οποιοδήποτε οικοδόμημα, αποτελεί το θέμα που θα αναπτύξουμε παρακάτω και που προσδίδει μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο σύνολο, ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. 
 
Αλουμίνιο σε χρώμα Ξύλου και Μαρμάρου; Κι όμως, γίνεται!
Επιλέγετε κουφώματα αλουμινίου για το σπίτι σας επειδή διέπονται από αντοχή, ανθεκτικότητα και διάρκεια στο χρόνο, όμως θεωρείτε ότι έτσι δε σας μένουν περιθώρια να αφομοιώσετε το «παραδοσιακό» και το «ζεστό» κλίμα που εκπέμπει το ξύλο ή την πολυτέλεια που πηγάζει από το μάρμαρο; 
 
Εν έτει 2009, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που σας δίνει τη δυνατότητα να βάψετε τα κουφώματα αλουμινίου σε χρώματα ξύλου, μαρμάρου και άλλων στυλ. Με το διαρκώς αυξανόμενο ρόλο που έχει σήμερα το αλουμίνιο στον τομέα των κατασκευών, ένα βασικό χαρακτηριστικό ρόλο παίζουν φυσικά και τα διάφορα φινιρίσματα που γίνονται εφικτά με τη βοήθεια ειδικών διαδικασιών βαφής. Το πιο γνωστό σήμερα από αυτά τα νέα φινιρίσματα είναι η “βαφή απόχρωσης ξύλου” που κατορθώνει όχι μόνο να αναπαραγάγει τα χρώματα των διαφόρων ειδών ξύλου, αλλά και τα πιο πολύπλοκα γραφικά «νερά» που τα χαρακτηρίζουν οπτικά. Αποτέλεσμα είναι, το τελικό προϊόν να ξεχωρίζει δύσκολα από το πραγματικό είδος ξύλου που “μιμείται”. 
 
Με αυτή την ευελιξία, οι επιλογές που ξεδιπλώνονται μπροστά σας, φαίνεται να είναι αναρίθμητες, καθώς μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του ξύλου που σας αρέσει, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει την ανθεκτική ποιότητα του αλουμινίου, αλλά και τα «νερά» και την πιστή απεικόνιση του ξύλου.
 Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν ότι η βαφή ξύλου είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της τεχνολογικής ανανέωσης της “εικόνας” του αλουμινίου, δεδομένου του ότι υπάρχουν αποχρώσεις για όλα τα γούστα (π.χ. καρυδιά, πεύκο, κερασιά, μαόνι με ρόζους, χωρίς ρόζους κτλ). 
 
Ανάλογη επιτυχία έχουν και οι βαφές διαφόρων αποχρώσεων μαρμάρου ή γρανίτη στο αλουμίνιο. Αξίζει να σημειωθεί η σημασία όλων των παραπάνω, στις αναπαλαιώσεις των παραδοσιακών κτιρίων σε ιδιαίτερες περιοχές ή στις συντηρήσεις διατηρητέων κτιρίων και αρχιτεκτονικών μνημείων. Αλλά και στις νέες κατασκευές, η βαφή ξύλου μπορεί να απαντήσει πειστικότατα και στις πιο εξεζητημένες αισθητικές απαιτήσεις δεδομένου του ότι το «ξύλο» θεωρείται από πολλούς ακόμα και σήμερα βασικό και αναντικατάστατο υλικό για τα κουφώματα. Παρακάτω, σημειώνονται οι διάφορες μέθοδοι βαφής των κουφωμάτων αλουμινίου. 
 
Οι Τεχνολογίες Βαφής που έχετε στη διάθεσή σας! 
 
ΣΟΥΜΠΛΙΧΡΩΜΙΑ 
 
Η Σουμπλιχρωμία είναι μία μέθοδος βαφής αλουμινίου σε χρωματισμούς ξύλου, η οποία δεν εφαρμόζεται μόνο στο βαμμένο αλουμίνιο, αλλά και σε άλλα υλικά. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η μεταφορά μιας εκτυπωμένης σε μία μεμβράνη εικόνας, στην ήδη βαμμένη επιφάνεια. Τα σχέδια, όπως π.χ. τα «νερά» του ξύλου, προσδίδονται με ειδικά μελάνια και η αποτύπωσής τους γίνεται εν θερμώ και σε κενό αέρος. 
 
Με τη μέθοδο της σουμπλιχρωμίας μπορείτε να αποδώσετε τη βαφή που επιθυμείτε, σε πολύ ρεαλιστικά επίπεδα. Αυτό εξαρτάται αφενός από την ποιότητα των μελανιών, τα οποία θα πρέπει να είναι ανθεκτικά στις ποικίλες συνθήκες της ατμόσφαιρας και αφετέρου από την ποιότητα της βαφής, που πρέπει να μπορεί να απορροφήσει επιτυχώς τα μελάνια. Η βαφή αλουμινίου σε χρωματισμούς ξύλου με την τεχνική της Σουμπλιχρωμίας ενδείκνυται για εφαρμογές σε διάφορους χώρους, καθώς επιτυγχάνεται υψηλή αισθητική και τελική αντοχή στα κουφώματα. Αξίζει να τονίσουμε ότι το σύστημα της σουμπλιχρωμίας μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ποικιλία συνδυασμών σχεδίων, οποιασδήποτε μορφής, άρα μπορεί να ικανοποιήσει και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις. 
 
Μια ακόμη μέθοδος βαφής στα χρώματα του ξύλου, είναι η λεγόμενη «Πούδρα στην πούδρα», η οποία όμως συναντάται σε λιγότερες εφαρμογές, λόγω
των περιορισμένων χρωματικών τόνων. Παρόλαυτα, προσδίδει στα κουφώματα ικανή στερεότητα βαφής. 
 
ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ
Η ηλεκτροστατική βαφή, αποτελεί δημοφιλή τεχνολογία βαφής λόγω του χαμηλού κόστους (σε σύγκριση με την τεχνολογία φινιρίσματος ξύλου). Λειτουργεί ως εξής: επικαλύπτει την επιφάνεια του αλουμινίου με ειδικό στρώμα από πολυεστερικές ρητίνες, ώστε να προστατεύσει το κούφωμα από τη διάβρωση και να προσδώσει τον επιθυμητό χρωματισμό. 
 
Στη συγκεκριμένη μέθοδο, μπορείτε να βρείτε απεριόριστες χρωματικές επιλογές, ανάλογα με το γούστο και τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Η βαφή κουφωμάτων αλουμινίου με τη μέθοδο της ηλεκτροστατικής βαφής, απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια και μας δίνει χωρίς αμφιβολία το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε ανάλογα με την περίπτωση. Τα χρώματα που βάφονται με τη μέθοδο αυτή, ποικίλουν και δίνουν διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα, ακόμα και διαφορετική υφή, δηλαδή γυαλιστερά, ματ, σαγρέ κτλ.. 
 
ΑΝΟΔΙΩΣΗ
Η ανοδίωση είναι μια τεχνολογία βαφής που λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο, που ίσως προκαλέσει την περιέργειά σας: μετασχηματίζει την επιφάνεια του αλουμινίου και δημιουργεί ένα στρώμα σκουριάς, ιδιαίτερα σκληρό. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να αποφεύγεται η διάβρωση του μετάλλου κατά την έκθεση στην ατμόσφαιρα. Φυσικά, το στρώμα της ανοδίωσης που δημιουργείται στην επιφάνεια του κουφώματος είναι διαφανές, αφήνοντας το περιθώριο να το χρωματίσετε όπως επιθυμείτε. 
 
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΒΑΦΗΣ & ΑΝΟΔΙΩΣΗΣ
Η διαφορά της ηλεκτροστατικής βαφής από την ανοδίωση είναι η εξής: το επίστρωμα της ηλεκτροστατικής βαφής αλλάζει τις τελικές διαστάσεις του κουφώματος, καθώς προστίθεται στην επιφάνεια του μετάλλου, ενώ το επίστρωμα της ανοδίωσης εισχωρεί στο μέταλλο χωρίς να επηρεάζει τις τελικές διαστάσεις. Επίσης ειδοποιός διαφορά είναι οι περισσότερες και διαφορετικές σε υφή και αισθητική χρωματικές επιλογές που προσφέρει η μέθοδος της ηλεκτροστατικής βαφής σε σύγκριση με την μέθοδο της ανοδίωσης. Κατά τα άλλα όμως, αποτελούν και οι δυο αξιόπιστες μεθόδους βαφής. 
 
Ποιες Πιστοποιήσεις Βαφής να αναζητήσετε!
Υπάρχουν συγκεκριμένες και σαφείς προδιαγραφές, που ελέγχουν την ποιότητα των βαμμένων κουφωμάτων αλουμινίου, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. 
 
Αρχικά υπάρχει η πιστοποίηση του ISO, καθώς και η απονομή Πιστοποιήσεων QUALICOAT και QUALANOD που προκύπτουν από τα αποτελέσματα πολλών ελέγχων, όπως για παράδειγμα την επιβολή αυτοέλεγχου της μονάδας σε καθημερινή βάση, τον απροειδοποίητο έλεγχο σε εταιρείες, δύο φορές, τουλάχιστον το χρόνο, σε ακαθόριστα χρονικά διαστήματα, έλεγχοι από επιθεωρητές ποιότητος κ.α..
Η παρακολούθηση της διαδικασίας και η απονομή των πιστοποιητικών ποιότητας γίνεται σε κάθε χώρα από εξειδικευμένες Εθνικές Ενώσεις. Στη χώρα μας η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου αποτελεί τον εξουσιοδοτημένο και υπεύθυνο Οργανισμό για τη διενέργεια των ελέγχων και την απονομή των σημάτων ποιότητος Qualicoat και Qualanod. 
 
Ένα ακόμα σημαντικό Πιστοποιητικό βαφής, αποτελεί η Παραθαλάσσια Κλάση, ή αλλιώς SEASIDE CLASS, για κουφώματα που έχουν υποστεί ειδική διπλή προεργασία. Η διαδικασία παραθαλάσσιας κλάσης αποτελεί μια ενισχυμένη επιφανειακή κατεργασία του αλουμινίου πριν το στάδιο της βαφής. Προβλέπει δε διπλή, αλκαλική και όξινη προσβολή του μετάλλου πριν την χρωμάτωση με σκοπό την μεγαλύτερη προστασία των προφίλ. Προτιμάται ιδίως σε παραθαλάσσιες περιοχές ή γενικά σε περιοχές με ιδιαίτερα βεβαρημένο περιβάλλον, για την αντιμετώπιση του κινδύνου της νηματοειδούς διάβρωσης στα προφίλ. H SEASIDE CLASS απονέμεται έπειτα από έλεγχο, σε εταιρείες που ήδη κατέχουν το
πιστοποιητικό QUALICOAT. 
 
*Ευχαριστούμε για την επιμέλια του άρθρου την εταιρεία Extraplastica

 
Αλουμίνιο & Σπίτι
Αντικατάσταση Κουφωμάτων
Τύποι Κατασκευών
Συντήρηση
Συμβουλές
Βαφές
Ρολά
Σίτες
Τζάμια
Κάγκελα


Κατάλογος Εταιρειών
Διελάσεις Αλουμινίου
Εξαρτήματα Αλουμινίου
Αντικωνωπικά Συστήματα
Μοτέρ - Αυτοματισμοί Ρολών
Ρολά Αλουμινίου
Θωρακισμένες Πόρτες
Κάγκελα Αλουμινίου/ΙΝΟΧ
Τοξωτά Κουφώματα


Τελευταία Ενημέρωση

30/11/2017 - ΝΕΕΣ ΤΟΤΕΕ & ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ


Στις 17.11.2017 δημοσιεύθηκε στο Τεύχος ΒΆ 4003 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Αριθμ. ΔΕΠΕΑ/οικ. 182365 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίνονται οι ΤΟΤΕΕ 2017.

Περισσότερα...

21/8/2017 -Από την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ Οίκον»


Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατΆ Οίκον», έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης

Περισσότερα...

11/11/2016 - Αναβαθμισμένο το 6ο Συνέδριο Κατασκευαστών ΠΟΒΑΣ
Θερμή υποδοχή και υψηλού επιπέδου φιλοξενία στην πόλη της Κοζάνης. Έπεσε η αυλαία με ιδιαίτερη επιτυχία, δίνοντας ελπίδα για καλύτερες μέρες σε ένα κλάδο που το αξίζει και "κοιτάζει μπροστά".

Περισσότερα...

Κατάλογος Εταιρειών

 
Διελάσεις Αλουμινίου
Εξαρτήματα Αλουμινίου
Αντικωνωπικά Συστήματα
Μοτέρ - Αυτοματισμοί Ρολών
Ρολά Αλουμινίου
Θωρακισμένες Πόρτες
Κάγκελα Αλουμινίου/ΙΝΟΧ
Τοξωτά Κουφώματα

Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον

Επιδοτήσεις για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες
   

Εκθέσεις - Συνέδρια - Εκηλώσεις

Δείτε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί
   

Προσφορές Κατασκευαστών

Δείτε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί
   
   

Βρείτε μας
στο
Facebook

© 2010 - ealouminio.gr | All Rights Reserved  

Web Design & Web Development:
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου